From crisis to abundance: Food security and agricultural modernization in the post-World War II Europe
DOI:
https://doi.org/10.14393/HeP-v31n59p141-154Keywords:
Europe, World War II, Food crisisAbstract
The aim of this article is to relate the post-World War II food and humanitarian crisis to the actions of European states to overcome it and to ensure their food security. The conflict was decisive for the decision of the European nations to protect and stimulate the modernization of the countryside through public policies. From the 1950s the processes of production and distribution of agricultural goods entered a new phase of structural changes in many European countries, as agricultural units became highly productive enterprises.
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Direitos Autorais para artigos publicados nesta revista são do autor, com direitos de primeira publicação para a revista. Em virtude de aparecerem em revista de acesso público, os artigos são de uso gratuito, com atribuições próprias, em aplicações educacionais e não-comerciais.
Todo conteúdo da Revista História & Perspectivas de http://www.seer.ufu.br/index.php/historiaperspectivas está licenciado com uma Licença Creative Commons - Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional.